Wednesday, December 25, 2013

Trühvlid

Ma pole küll jõudnud raja peale oma postitustega, aga sellel aastal tegin sõpradele ise trühvleid kingikotikestesse ja tahtsin sellest rääkida.

Ülevalt vasakult: valge glasuuriga kaetud laimi-šokolaadi-toorjuustuga trühvel. 200 g toorjuustu (kasutasin Farmi oma), 100 g valget küpsetusšokolaadi, kahe laimi koor ja ühe laimi mahl, maitseks veidi apelsinisuhkrut. Hiljem kastsin valgesse šokolaadi ja raputasin peale riivitud laimikoort ja mandlipuru. Minu isiklikud lemmikud.

Üleval paremal: küpsise-toorjuustutrühvlid (retsept siit). Kogemata ostsin küll tumeda kreemiga küpsised, mitte heledaga, aga maitse oli suurepärane. Kastsin 70% tumedasse šokolaadi. Klassikaline ja hea, minule meeldisid isegi ilma glasuurita rohkem.

All vasakul: Tiramisu-trühvel, retsepti mõtlesin ise :) umbes 80 g neid küpsiseid, mida ka päris Tiramisu jaoks kasutatakse, kastsin need espresso-amaretto segusse ja segasin ühtlaseks püdelaks massiks. Lisasin 100 g piimašokolaadi, 50 g valget šokolaadi ja 250 g mascarponet, igaks juhuks ka tükikese võid. Tardus väga kenasti ära, hiljem veeretasin pallikesi pooleldi kakaos ja pooleldi riivitud šokolaadipurus.

All paremal: nn. "ülejäägitrühvel" või siis low-carb high-fat (LCHF) trühvel - 100 g toorjuustu, granaatõuna, pisut kakaod, 1 tl šokolaadimaitselist proteiinipulbrit (mul on ikka seda kodus ja ma üritan seda igal pool kasutada, sest see ei maitse mulle). Lasin tarduda ja veeretasin kakaos, peale läksid mõned mandlilaastud. Mõnus kakaone ja kergelt hapukas maitse.

No comments:

Post a Comment