Esimene blogikatsetus siis süsteemselt ja üheteemaliselt kirjutada - siin on koht, kuhu tulevad järjepidevalt minu kondiitrialased katsetused ja avastused, sekka ka muud toiduga seonduvat rõõmu.
Alustasin kondiitriteed sellel aastal Tartu KHK-s ja juba esimesel päris koolipäeval kupatati meid päris tööd tegema - rõõm ja õnn.
Tegime erinevatel menetlustel biskviite ja hiljem ka bušee-biskviidist rummikooke:
Tegu ise väga lihtne: küpsetad biskviidipõhja, purustad selle ära, lisad rummiessentsiga kreemi ja segad kõik ühtlaseks tainaks, kui kokku ei taha kleepuda hästi, saad lisada nt isetehtud siirupit (suhkur+vesi). Viimistlusel vormid pallid, teed täkked sisse ja vajutad peale väikese lohukese. Meie veeretasime neid biskviidipurus, aga sobivad ka nt kookoshelbed. Kreem on ka täiesti omal valikul.
Ühe alternatiivse retseptina võin tuua selle, kus kreemi asemel kasutatakse lihtsalt hapukoort.
No comments:
Post a Comment