Retsept originaalis siit lehelt, kuid tegin seda veidi eestipärasemaks:
Täisterakerahelbed 123g

Valgupulber 70g (klassikaliselt šokolaad, aga mul oli pool kogusest laimi ja valge šokolaadi oma)
Mesi 120g (võiks isegi 100 olla ilmselt)
Maapähklivõi 130g (tegin ise kooritud maapähklitest)
Sool 3g
Piim umbes 25g
Vanillisuhkur 3g
Katteks:
Piimašokolaad 60g
Kookosrasv 3g

Rullida segu vormi ning siluda ühtlaseks.
Sulatada šokolaad ja kookosrasv ning niristada see tainale. Asetada tainas pooleks tunniks sügavkülma, kuni segu on tahkunud. Lõigata batoonideks. Säilivad sügavkülmas nädala.
Mina lõikasin saadud massi 10 batooniks ning kaaluks sai 50-55 grammi.
Ühes batoonis on umbes 242kcal, 25g süsivesikuid, 10g rasva ning 12g valke. Kui kasutada mee asemel muud magustajat, saab ka süsivesikute kogust vähendada, kuid ma eelistasin jääda loodusliku variandi juurde.
No comments:
Post a Comment